Romar Trading, Aruba
Klant quote

Mobiele terminals en proof-of-delivery-functie vegen in één keer de papieren administratie van tafel.

Klantcase: Romar Trading, Aruba

Geavanceerde app

Op de Carïben gaan de zaken anders dan wij hier gewend zijn. Afspraak is afspraak? Niet op Aruba. Daar komt het vaak voor dat bestellingen op het moment van levering nog worden herzien of geweigerd. Handig voor de afnemer. Maar een uitdaging voor groothandels. Elke dag komen goederen retour. Romar Trading, drankimporteur en groothandel van bijvoorbeeld Heineken, Guinness en Johnny Walker, kreeg de creditstroom nauwelijks meer verwerkt. Vanboxtel zette de enorme papierberg om in een slimme app.

Neem contact op voor meer informatie

Scanning en proof-of-delivery

De interne goederenstroom verliep wél soepel dankzij het Warehouse Management Systeem van Vanboxtel. Voor de uitdagingen buiten het magazijn ontwikkelden we een uitbreiding: het Transport Management Systeem. Zendingen worden gescand en gekoppeld aan de juiste vrachtwagen, en de chauffeur gaat op pad met een mobiele terminal. Bij de klant verwerkt hij de retouren in de applicatie en de afnemer tekent digitaal voor de levering. En dankzij de permanente internetverbinding worden deze gegevens direct verwerkt: de klant ontvangt de definitieve pakbon en factuur per mail, en retourleveringen worden automatisch aangemaakt en ingeboekt.

Efficiency en kostenbesparing

De mobiele terminals en de proof-of-delivery-app vegen in één keer de papieren rompslomp van tafel. Dat alleen al bespaart Romar flink in de kosten. Naast efficiency biedt de app ook realtime inzicht in alle bestellingen, ritten, retouren en emballages. En inzicht maakt sturing mogelijk: in alle fases van het proces kan Romar direct reageren. Daarnaast worden de retourstromen snel en efficiënt afgehandeld. Met als bijkomende voordelen: een hogere omloopsnelheid en verhoogde productiviteit.

Relevante oplossingen bij deze klantcase


Meer weten over deze case en de gebruikte technieken?

Neem contact met ons op
Ontdek ook onze andere oplossingen

Ontdek ook onze andere klantcases

SRG International

Software, hardware, telefonie en 24/7 support

SRG International

Chocolade, koek, snoep en ander lekkers. Mede dankzij SRG International vinden we ook bij de non-foodretail, zoals Action, zoetwaren in …

Meer over deze case

Stedin

WMS en scanners vervangen papier

Stedin

Ook energie kent een logistiek proces. En wel in de vorm van kabels, buizen, haspels, meterkasten en zelfs gedeeltelijke of …

Meer over deze case

Unipharma

Tracking & tracing via lotcodes en barcodescanners

Unipharma

Noem een gezondheidsproduct, en UniPharma heeft het. De groothandel levert maar liefst 43.000 verschillende verzorgingsartikelen, zelfzorgmedicijnen en voedingsmiddelen aan ruim …

Meer over deze case

“Ik heb al zo veel geleerd. Je groeit aan de hand van de opdrachten”

“Hoe kunnen we het nieuwste type palletbaan in het warehouse van de klant laten communiceren met onze soft- en hardware? En werkt dit ook open source? Ik onderzoek deze en veel andere innovatievragen. Soms kost zo’n uitzoekklus een paar uur, een andere keer werk ik vijftig uur aan een opdracht. Heel afwisselend dus. Mijn kennis heb ik vooral hier bij Vanboxtel opgedaan. Je groeit aan de hand van steeds complexere opdrachten. Ik vind het echt fijn dat ik zo’n uitdagende baan heb bij een interessant techbedrijf, en dat op nog geen vijf minuten fietsen van huis! De sfeer is professioneel en lekker informeel. En moet ik eens een keer eerder weg of wil ik wat later beginnen? Dan is dat nooit een probleem.”

Rieneke van den Boom - Innovatie-engineer

Wil jij ook met ons werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures of vertel ons gewoon wat je in je mars hebt via vacature@vanboxtel.nl, stuur je cv mee en wie weet nodigen wij je uit voor een kennismaking en onze toetsdagen.

Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Ook uw producten volgen van grond tot mond? Of heeft u een ander vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is geen naam ingevuld
Er is geen bedrijfsnaam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Er is geen telefoonnummer ingevuld
Er is geen bericht ingevuld
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en algemene voorwaarden van Google.