Unipharma
Klant quote

Meer efficiency, kwaliteit en een stevige kostenbesparing.

Klantcase: Unipharma

Tracking & tracing via lotcodes en barcodescanners

Noem een gezondheidsproduct, en UniPharma heeft het. De groothandel levert maar liefst 43.000 verschillende verzorgingsartikelen, zelfzorgmedicijnen en voedingsmiddelen aan ruim 2.000 winkels in Nederland en België. Naast deze winkel leveringen handelt UniPharma in hetzelfde DC, in opdracht van webdrogisterijen, een sterk groeiend aantal fulfilment orders af. Zo komt het dat hele pallets en grote omdozen naast een enkel doosje pijnstillers op de picklijst staan. Tel daarbij op hoe belangrijk tracking & tracing bij medicijnen en voeding is, en u begrijpt waarom UniPharma bij Vanboxtel aanklopte.

Neem contact op voor meer informatie

Efficiënte registratie en opslag

Wat is waar en wanneer geproduceerd en wat is de houdbaarheidsdatum? Niet alleen belangrijk voor de klant, maar ook essentieel voor een logische volgorde in opslag en orderpicking en de verzending bij UniPharma. Dankzij het Warehouse Management Systeem (WMS) met lotcodes en barcodescanners heeft de groothandel al die gegevens nu realtime inzichtelijk.

Betrouwbare cijfers en zicht op kwaliteit

Er komen ook producten retour, hele pallets óf consumenteenheden, ook dan zorgt het WMS voor gedegen registratie van de voorraden. Zo heeft UniPharma realtime inzicht in alle gegevens. En dat levert meer efficiency, kwaliteit en een flinke kostenbesparing op.

Relevante oplossingen bij deze klantcase


Meer weten over deze case en de gebruikte technieken?

Neem contact met ons op
Ontdek ook onze andere oplossingen

Ontdek ook onze andere klantcases

Intersafe

Touchscreens brengen efficiency in complexe logistiek

Intersafe

Van veiligheidskleding en -schoenen tot helmen, gehoorbeschermers en zuurstofmaskers: Intersafe levert producten voor veiligheid op de werkplek. Op basis van …

Meer over deze case

GreenCo

Zeven locaties, één geautomatiseerd systeem

GreenCo

Greenco was de eerste teler in Nederland die snacktomaatjes, komkommertjes en mini-paprikaatjes presenteerde. Inmiddels zijn de bekers van Tommies en …

Meer over deze case

Castelein

Nieuwe soft- en hardware voor deels volautomatisch distributiecentrum

Castelein

Een totale opslagcapaciteit van 30.000 pallets. Met dat doel voor ogen bouwde logistiek dienstverlener Castelein een derde magazijn in België. …

Meer over deze case

“Werkt een functionaliteit zoals de bedoeling is? Dan is dat mooi om te zien”

“Het blijft mooi om ons werk in de praktijk te zien. Dus als een functionaliteit die ik heb geprogrammeerd, ook echt werkt zoals het is bedacht. Elke klant is uniek, we spitsen onze soft- en hardware daar dan ook elke keer op toe. Stel je een mechanisch magazijn voor met drieduizend pallets erin. In het systeem ligt tot in detail vast waar elke pallet staat. En elke pallet kan met een druk op de knop volautomatisch worden verplaatst en op de vrachtwagen worden geladen. Ja, dat is gewoon mooi als dat werkt. Ik werk al meer dan 12,5 jaar bij Vanboxtel, maar er blijven altijd nieuwe technieken om te ontdekken. Daar krijg je alle ruimte voor. Zo kun je steeds beter worden in wat je doet.”

Wouter van der Bom - Software-engineer

Wil jij ook met ons werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures of vertel ons gewoon wat je in je mars hebt via vacature@vanboxtel.nl, stuur je cv mee en wie weet nodigen wij je uit voor een kennismaking en onze toetsdagen.

Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Ook uw producten volgen van grond tot mond? Of heeft u een ander vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is geen naam ingevuld
Er is geen bedrijfsnaam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Er is geen telefoonnummer ingevuld
Er is geen bericht ingevuld
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en algemene voorwaarden van Google.