Vereijken Kwekerijen
Klant quote

Van grond tot mond: realtime inzicht en een hogere omloopsnelheid.

Klantcase: Vereijken Kwekerijen

Tracking & tracing

Werk je met levensmiddelen, dan heb je continu te maken met kwaliteitseisen en inspecties. Een goede traceerbaarheid is dus cruciaal. Vereijken Kwekerijen teelt, verpakt en levert het hele jaar Tasty Tom-trostomaten voor de landelijke en internationale markt. Omdat de organisatie, teeltcapaciteit én omzet bleef groeien, werd het hoog tijd voor een geavanceerd logistiek systeem. Vanboxtel realiseerde een bedrijfsbrede oplossing voor Vereijken én de samenwerkende Tasty Tom-kwekers.

Neem contact op voor meer informatie

Scanning en proof-of-delivery

Van het knippen van de tomaten tot en met het afleveren bij de veiling: het hele logistieke proces wordt geregistreerd met het Warehouse Management Systeem (WMS). Op welk veld of in welke kas is wanneer en door wie geoogst, geladen en vervoerd? Wat is het gewicht, en wat zijn de grondstoffen en verpakkingsmethoden? Dankzij het draadloze netwerk worden alle gegevens gescand en vastgelegd op labels van zowel pallets als verpakkingen. Deze laatste zijn overigens vaak nog kostbaarder dan de tomaten zelf. Ook daar hield Vanboxtel rekening mee: in het WMS wordt de emballage van begin tot eind gevolgd.

Efficiency en kostenbesparing

Tracking & tracing. Of van grond tot mond, zoals ze bij Vereijken zeggen. Met het realtime inzicht is een stevige efficiencyslag gemaakt: een strakkere planning en een hogere omloopsnelheid. ‘Behalve controle levert het systeem ook exacte productiecijfers en managementrapportages’, vertelt Hans Vereijken van Vereijken Kwekerijen, ‘We kunnen nu betrouwbare prognoses afgeven aan de veiling en afnemers, en flexibel inspelen op veranderende wensen.’

Relevante oplossingen bij deze klantcase


Meer weten over deze case en de gebruikte technieken?

Neem contact met ons op
Ontdek ook onze andere oplossingen

Ontdek ook onze andere klantcases

Malanico Retail

Nieuwe inrichting van techniek, software en hardware

Malanico Retail

Noem een product op het gebied van voeding en apotheekbenodigdheden voor dieren, en Malanico Retail heeft het. Met meer dan …

Meer over deze case

Romar Trading, Aruba

Geavanceerde app

Romar Trading, Aruba

Op de Carïben gaan de zaken anders dan wij hier gewend zijn. Afspraak is afspraak? Niet op Aruba. Daar komt …

Meer over deze case

Stedin

WMS en scanners vervangen papier

Stedin

Ook energie kent een logistiek proces. En wel in de vorm van kabels, buizen, haspels, meterkasten en zelfs gedeeltelijke of …

Meer over deze case

“Ik ben veel op pad, maar heb ook dagelijks contact met collega’s”

“Zo’n twee dagen per week bezoek ik klanten. Is een bestaande klant bijvoorbeeld op zoek naar een uitbreiding of optimalisatie van het logistieke proces? Of heeft een nieuwe klant uitdagingen op het gebied van techniek? Dan ga ik erop af om te achterhalen wat precies de wensen zijn. Zo kan ik bepalen welke oplossing we aanbieden, waarna ik het project bij de klant maar ook hier intern coördineer. Ik ben zo’n vijftien jaar geleden bij Vanboxtel begonnen als programmeur en heb ook veel implementaties gedaan. Daardoor kan ik me goed inleven in de vraag van bijvoorbeeld de heftruckchauffeur bij de klant, en die weer vertalen naar een technische oplossing. Ik heb met zo’n beetje al mijn collega’s contact én ben veel op pad: die diversiteit vind ik het leukst.”

Ruud van Gastel - Medewerker klantbeheer

Wil jij ook met ons werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures of vertel ons gewoon wat je in je mars hebt via vacature@vanboxtel.nl, stuur je cv mee en wie weet nodigen wij je uit voor een kennismaking en onze toetsdagen.

Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Ook uw producten volgen van grond tot mond? Of heeft u een ander vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is geen naam ingevuld
Er is geen bedrijfsnaam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Er is geen telefoonnummer ingevuld
Er is geen bericht ingevuld
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en algemene voorwaarden van Google.