Maak kennis met onze mensen
 

Vanboxtel uit Boekel implementeert en beheert al sinds 1989 automatiseringsoplossingen voor een effectievere en efficiëntere (door)stroming. Van goederen, mensen, auto’s, telefoongesprekken, gegevens… Vanboxtel versnelt en versoepelt de beweging in business. Volgens veel klanten van dit familiebedrijf maken de mensen met hun instelling ‘afspraak is afspraak’ in de praktijk het verschil. Wat voor werk doen de medewerkers bij Vanboxtel en wat motiveert hen daarbij?

"Voor een grote dienstverlener van contractlogistiek heb ik het volledige fulfilment van een grote multimedia webwinkel gerealiseerd. Orders die via de website binnenkomen, worden doorgestuurd naar de klant. Daar gebeurt de picking, verpakking en verzending. Samen met de klant hebben we de optimale procedures uitgedacht en deze heb ik vertaald naar de programmatuur. Het geeft een enorme kick als je ziet dat al die internetorders prima verwerkt worden met jouw programmatuur. En dat de mensen die ermee werken er zeer tevreden over zijn. Daar ben ik trots op."
"Een goede voorbereiding verdient zich terug. Dat bleek maar weer toen we onlangs ons Warehouse Management System (WMS) bij een Logistieke Dienstverlener in Enkhuizen implementeerden. Vol spanning begonnen we, na drie maanden ontwikkelen, op vrijdagmiddag met het inslaan van zo’n 4.000 pallets. Daar dachten we het hele weekend wel voor nodig te hebben. Zaterdagmiddag waren de eerste orders met het nieuwe WMS al afgerond en konden we eerder naar huis. Dat is het mooie van mijn werk bij Vanboxtel: van het prille begin tot en met het opgeleverde systeem betrokken zijn. Ik zorg dat alle onderdelen, van hardware tot software, op tijd en in de juiste kwaliteit worden opgeleverd."
"Kijken door de ogen van de gebruikers, omdat elk project weer anders is. Dat vind ik het belangrijkste en leukste aan mijn werk. Die instelling zorgt er voor dat klanten mij vaak eerder als collega dan als leverancier zien. En dat maakt het klantcontact voor mij ook erg leuk. Zoals bij een producent van diervoeders, waar we de kantoorautomatisering volledig vernieuwd hebben. Van vooronderzoek tot oplevering. Na afloop is het geweldig om te zien dat “collega’s” daar, ondanks de noodzakelijke veranderingen die we soms moeten doorvoeren, erg blij zijn met het eindresultaat."
"Voor Europees Logistieke Dienstverlener hebben we in de magazijnen in Roemenië een draadloze infrastructuur aangelegd, zodat ze er met mobiele computers kunnen werken. Vanwege de afstand hebben we geen meting in Roemenië verricht , maar met high tech software een schatting gedaan om de benodigde hardware te bepalen. Dat is de eerste besparing voor de klant! We hoefden pas naar Roemenië toen we gingen installeren. Al die werkzaamheden heb ik gecoördineerd. Ik ben er trots op dat we zelfs voor diensten ver buiten onze landsgrenzen gevraagd worden."
"Bij een klant in de chemie-branche hebben we onze Standaard Interface Module voor het elektronisch berichtenverkeer (EDI) geïmplementeerd. Daarmee kunnen zij voortaan zelfstandig nieuwe zakenpartners in hun EDI verkeer opnemen en wijzigingen doorvoeren. In dat project heb ik een zeer afwisselende rol gespeeld, van verkoop, projectmanagement en softwareontwikkeling tot aan training van de gebruikers. Die veelzijdigheid motiveert mij. Onze klanten profiteren daarvan, want ik ben op die manier hun spin in het web."
"Naast implementatie van logistieke automatisering verzorgen we bij Vanboxtel ook het volledige beheer ervan. Zoals bij een van de bekendste kaasproducenten van Nederland. Daar beheren we de volledige ICT-infrastructuur. Van internetverbindingen tot terminal servers en van telefooncentrale tot WMS. Ik heb daar eerst helpdeskondersteuning geboden en problemen zo snel als maar kon opgelost. Daarna heb ik meegewerkt aan de migratie naar de nieuwe infrastructuur. Tevreden gebruikers en de gedachte dat ICT-collega’s bij dit prachtige bedrijf mede door mijn werkzaamheden makkelijker en efficiënter kunnen werken, geeft mij enorm veel voldoening."
"Niet alleen op kantoor bedenken hoe, maar vooral ook op de werkvloer zien dat je oplossing werkt. Die afwisseling spreekt mij enorm aan. Neem de implementatie van voicepicking bij een internationale horecagroothandel. Met voicepicking horen medewerkers via een headset welke producten zij voor elke order uit de stellingen moeten halen. Op die manier kunnen zij met beide handen vrij werken. Ik ben van de start tot en met de implementatie betrokken geweest. Zo heb ik bijvoorbeeld de testgebruikers opgeleid. Door daar wat extra tijd in te stoppen, kan de klant vervolgens zelf de eindgebruikers opleiden. Dat was overigens de opzet van deze hele implementatie: onszelf zo snel mogelijk overbodig maken."
"De implementatie van ons Warehouse Management System (WMS) bij een producent en verpakker van snoeptomaatjes heb ik begeleid. Ook bij een groenteteler, die natuurlijk nauwelijks voorraad heeft, bewijst ons WMS zijn diensten. Zij hebben vooral veel baat bij de werkopdrachtenmodule. Ik zorg er voor dat de implementatie zo soepel mogelijk verloopt, inclusief opleiding van de gebruikers. Voor Vanboxtel doe ik dat met veel plezier. Want dankzij de informele sfeer, de korte lijnen intern en met de klant, de flexibiliteit en snelheid die Vanboxtel kan bieden, kan ik heel prettig en goed samenwerken met onze klanten."
"De informele werksfeer, de afwisselende werkzaamheden en groeimogelijkheden zijn voor mij belangrijke voordelen van mijn functie bij Vanboxtel. Ik verzorg hier de crediteuren-, debiteuren- en salarisadministratie. Onze afdeling is bovendien aanspreekpunt voor het wagenpark- en gebouwbeheer. Het motiveert mij om de administratieve processen van zo’n dynamisch bedrijf in goede banen te leiden en te controleren. Want natuurlijk moeten de jaarcijfers altijd weer correct en op tijd naar de accountants en heeft het management voortdurend de juiste informatie nodig."
"Voor het grootste kassencomplex in Engeland heb ik een volledig automatisch palletmagazijn bedacht en met collega’s gerealiseerd. Het komt neer op aansturing van mechanica en randapparatuur zoals scanners. De uitdaging is om technisch én logistiek goede oplossingen te vinden. Dus niet alleen snelle en betrouwbare aansturing van de mechanica, maar ook slimme opslag van producten. In dit project hebben we meteen een algemene opzet gemaakt om mechanica en randapparatuur te koppelen. Het zijn uitdagende projecten met alle ruimte voor eigen initiatief."
"Bij Vanboxtel realiseren we uitdagende projecten met veel verschillende disciplines. Dankzij onze korte lijnen komen we snel met goede oplossingen. Bijvoorbeeld voor een totaalleverancier voor de foodservice markt. In al hun vrachtwagens hebben we een ‘black box’ en een boordcomputer geïnstalleerd. De black box registreert het rijgedrag van de chauffeurs en helpt hen bij “het nieuwe rijden”. Daardoor kan dit bedrijf flink besparen op de brandstof- en onderhoudskosten. De boordcomputer levert nog meer gemak, want die vervangt het papieren routeschema en registreert alle werkzaamheden van de chauffeur (laden, lossen, tanken, pauze). Opschrijven en daarna overnemen op kantoor is niet meer nodig. Geweldig om te zien dat een klant daar enthousiast over is."
"Voor een Europese Logistiek Dienstverlener heb ik in Bucharest op de werkvloer meegewerkt aan een implementatie van het Vanboxtel Warehouse Management Systeem (WMS). In totaal heeft dit WMS-project betrekking op zeven vestigingen in Roemenië en twee in Nederland. Zo’n buitenlandse implementatie in nauwe samenwerking met lokale mensen die nauwelijks Engels spreken, is voor mij een mooie uitdaging. Als je na maanden voorbereiding in de praktijk ziet dat het systeem naar wens van de klant werkt, geeft dat veel voldoening. Door de grote variatie en uitdaging in het werk, van offertes maken, applicaties ontwikkelen en ter plaatse implementeren, is mijn werk hier elke dag uitdagend."

Werken bij Vanboxtel

Toetsdagen

Bij Vanboxtel investeren we stevig in nieuwe collega’s, onder meer via een intensief opleidingstraject. Enorm boeiend, maar het moet wel bij je passen. Ben je bij ons geweest voor een kennismaking en houden we daar beiden een goed gevoel aan over? Dan krijg je een uitnodiging voor onze toetsdagen. Dit is een driedaags programma waarbij je verschillende opdrachten uitvoert en uitgebreid kennismaakt met ons bedrijf. Scoor je goed en is er een klik? Dan heten we je van harte welkom als nieuwe collega.

Stage of afstuderen

Een interessante stage- of afstudeeropdracht is belangrijk voor je toekomst. Bij Vanboxtel bieden we gedreven studenten dan ook graag een leerzame ervaring. Kant-en-klare opdrachten hebben wij niet op de plank liggen. Veel liever kijken wij samen met jou waar je interesses liggen en hoe die aansluiten bij actuele vraagstukken binnen ons bedrijf. Zo komen we samen tot een stage- of afstudeeropdracht die ons beiden uitdaagt en verder helpt.

Wat wij bieden

Bij Vanboxtel vind je een inspirerende, innovatieve en leerzame werkomgeving, waarin persoonlijke groei voorop staat. En waar je je blijvend kunt ontwikkelen. Niet voor niets hebben we veel collega’s die hier al jarenlang werken.

Onze cultuur

Vanboxtel is een familiebedrijf met aandacht voor de mens. Informeel, persoonlijk en collegiaal. De gezamenlijke lunch in ons eigen restaurant is altijd een uitstekend moment om collega’s te ontmoeten. Zeker omdat er zo veel verschillende mensen bij ons werken. Van informatici en elektrotechnici tot bedrijfskundigen en alles daartussenin. Zij werken samen in deskundige en hechte teams. Want teamwork vinden we belangrijk bij Vanboxtel.

Kom jij werken bij Vanboxtel?

Neem contact op