Maak kennis met onze mensen

Work at

Vanboxtel uit Boekel implementeert en beheert al sinds 1989 automatiseringsoplossingen voor een effectievere en efficiëntere (door)stroming. Van goederen, mensen, auto’s, telefoongesprekken, gegevens… Vanboxtel versnelt en versoepelt de beweging in business. Volgens veel klanten van dit familiebedrijf maken de mensen met hun instelling ‘afspraak is afspraak’ in de praktijk het verschil. Wat voor werk doen de medewerkers bij Vanboxtel en wat motiveert hen daarbij?


“Het leukste van mijn werk? De interactie met collega’s en klanten”

“Het opstellen en begeleiden van standaardoffertes. Daar komt mijn werk in het kort op neer. Wil een klant vijftig barcodescanners bijbestellen? Of een draadloos netwerk in het magazijn? Dan zorg ik dat ik van mijn collega’s de juiste input krijg, ook over het proces, om een heldere offerte te kunnen opstellen. Precies dat maakt mijn werk zo leuk: die interactie met collega’s. En natuurlijk het contact met de nationale en internationale klanten. Ik heb zo’n tien tot dertig offertes voor uiteenlopende opdrachten tegelijkertijd onder mijn hoede, dus ik heb met veel verschillende collega’s te maken. Er zitten ook complexe offertes tussen – zoals voor ontwikkel- en implementatieprojecten van een aantal weken – die ik van begin tot eind begeleid. Heel afwisselend dus.”

Caspar Smit - Commercieel Medewerker

“Alles wat je moet weten, leer je hier. Dus ook zonder technische opleiding kun je aan de slag”

“Wat Vanboxtel onderscheidt van veel andere techbedrijven? Dat je geen technische opleiding nodig hebt om bij ons te werken. Wij ontwikkelen onze eigen software en applicaties, dus alles wat je moet weten leer je hier. Zo heb ik collega’s met een agrarische en psychologische opleiding; die verscheidenheid verrijkt ons als organisatie. Ikzelf werk hier inmiddels een kleine twintig jaar als software-engineer. Ik richt me vooral op de complexere projecten, bijvoorbeeld de koppeling van onze software met de nieuwste mechanica. Wat me altijd veel voldoening geeft, is om in de praktijk te zien dat onze oplossingen daadwerkelijk tot verbeteringen in het warehouse hebben geleid. De techniek, logistiek en praktijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden én zijn continu in beweging.”

Erik Jans - Software-engineer

“Ik sla de brug tussen de hard- en software van ons Supply Chain System”

“Een brug slaan tussen de hardware en software. Daar komt mijn werk in het kort op neer. Samen met mijn collega’s van het scriptingteam zorg ik bijvoorbeeld dat onze Supply Chain Software op de virtuele servers draait. Een boeiende uitdaging op dit moment is de overgang van Windows naar Android. Daardoor is bijvoorbeeld het beheer van de barcodescanners een stuk belangrijker geworden, denk alleen al aan de security. Deze en andere ontwikkelingen maken mijn werk dynamisch. Want er zijn continu interessante innovaties in de IT, en dat merk je bij Vanboxtel over de volledige breedte.”

Hans Donkers - Software-engineer scripting

“Ik heb geen IT-achtergrond, maar dat hoeft ook niet. Je leert hier snel”

“Voor de implementaties ben ik veel op locatie. Zo zijn mijn collega’s en ik laatst samen 48 uur non-stop bij een klant geweest voor de koppeling van onze software aan het nieuwste type palletbaan. Ik programmeer en implementeer. Maar omdat ik heb aangegeven dat ik het liefste implementeer, krijg ik de kans om me daarop te richten. Dat is typisch Vanboxtel. Ik doe vooral kortdurende implementaties. De grotere heb ik ook gedaan, maar dan ben je langer van huis en dat is op dit moment lastiger te combineren met mijn gezin. Eigenlijk ben ik röntgenlaborant. Ik heb dus geen IT-opleiding gevolgd, maar dat hoeft ook niet. Als je technisch inzicht hebt, leer je hier snel en kun je alle kanten op.”

Hilde de Wit - Van den Boogaard - Implementatie-engineer

“Ook op de administratie is technisch inzicht een must”

“Samen met mijn vier teamgenoten zorg ik dat de bedrijfsadministratie op orde is: van de salarissen van medewerkers tot de facturatie aan klanten. We besteden dat niet uit, we doen alles zelf. Ook op onze afdeling is technisch inzicht een must: je moet snappen waar het om gaat voordat je een complexe factuur naar een klant stuurt. Gelukkig is techniek mijn hobby. Mede daardoor ben ik ook het aanspreekpunt voor alles wat met de bedrijfspanden en het wagenpark te maken heeft. Is er een apparaat in de kantine kapot? Of werkt het klimaatsysteem niet goed? Ik los het zelf op of schakel de juiste partner in. Die veelzijdigheid vind ik leuk. Plus het contact met collega’s, ik spreek werkelijk iedereen.”

Joris Hermens - Teamleider bedrijfsadministratie

“Geen dag is hetzelfde en ik werk met veel verschillende mensen samen”

“In de rol van projectleider ben ik voor meerdere projecten verantwoordelijk. En ik ben dan bij alle fasen betrokken: van het opstellen van de planning tot de inrichting van het systeem. Terwijl mijn collega’s de software ontwikkelen, zorg ik dat de medewerkers van de klant straks met het systeem kunnen werken en dat alles volgens de projectplanning verloopt. Hierbij begeleid ik de klant bij testwerkzaamheden, en richt het systeem samen met de medewerkers stap voor stap in. Het leukste van mijn werk? Dat ik veel bij klanten over de vloer kom en met veel verschillende mensen samenwerk. Bovendien is geen dag hetzelfde: de ene dag ben ik op klantbezoek, de andere bereid ik de cursussen voor en weer een andere keer voer ik testwerkzaamheden uit.”

Joris Willems - Implementatie-engineer

“Er heerst hier een wij-gevoel: we doen het echt samen”

“Mijn interesse in techniek is ontstaan toen ik bij Defensie werkte. Ik heb daar wel een IT-opleiding gevolgd, maar heel veel kennis had ik niet toen ik bij Vanboxtel begon. Maar dat hoeft ook niet, je kunt hier met weinig kennis onderaan starten en uiteindelijk ver komen. Dankzij de interne opleiding en goede begeleiding werk ik nu, vijf jaar later, aan de grote projecten. In de nabije toekomst? Dan wil ik groeien richting projectbegeleiding, die kans krijg ik ook. De logistiek is een boeiende sector die volop in beweging is. En elke klant is anders, waardoor we werken met een breed facet aan technieken. De werksfeer bij Vanboxtel – professioneel en informeel – past bij mij. Er heerst een wij-gevoel: we doen het echt samen.”

Maik Wassink - IT-engineer

“Ik werk van a tot z aan projecten en schakel rechtstreeks met de klant’

“Als je graag zelfstandig werkt en veel eigen verantwoordelijkheden wilt hebben, dan moet je bij Vanboxtel zijn. Als software-engineer pak je projecten van begin tot eind op. Ik heb contact met de klant over de wensen en eisen, onderzoek de mogelijkheden en ontwikkel de oplossing. Moet onze software bijvoorbeeld communiceren met mechanica? Dan heb ik rechtstreeks afstemming met de mensen op de werkvloer bij de klant. Laatst heb ik ook onze voice-oplossing bij een grote Nederlandse supermarktketen aangepast. In overleg met de pickers heb ik de voicecommando’s eenvoudiger gemaakt en geïmplementeerd. Plus een training gegeven aan de pickers. Mijn werk is afwisselend en uitdagend. En het mooie is: ik sta nooit in de file voor deze mooie IT-baan. Dat is ook wat waard.”

Mark van de Braak - Software-engineer

“Ik heb al zo veel geleerd. Je groeit aan de hand van de opdrachten”

“Hoe kunnen we het nieuwste type palletbaan in het warehouse van de klant laten communiceren met onze soft- en hardware? En werkt dit ook open source? Ik onderzoek deze en veel andere innovatievragen. Soms kost zo’n uitzoekklus een paar uur, een andere keer werk ik vijftig uur aan een opdracht. Heel afwisselend dus. Mijn kennis heb ik vooral hier bij Vanboxtel opgedaan. Je groeit aan de hand van steeds complexere opdrachten. Ik vind het echt fijn dat ik zo’n uitdagende baan heb bij een interessant techbedrijf, en dat op nog geen vijf minuten fietsen van huis! De sfeer is professioneel en lekker informeel. En moet ik eens een keer eerder weg of wil ik wat later beginnen? Dan is dat nooit een probleem.”

Rieneke van den Boom - Innovatie-engineer

“Ik ben veel op pad, maar heb ook dagelijks contact met collega’s”

“Zo’n twee dagen per week bezoek ik klanten. Is een bestaande klant bijvoorbeeld op zoek naar een uitbreiding of optimalisatie van het logistieke proces? Of heeft een nieuwe klant uitdagingen op het gebied van techniek? Dan ga ik erop af om te achterhalen wat precies de wensen zijn. Zo kan ik bepalen welke oplossing we aanbieden, waarna ik het project bij de klant maar ook hier intern coördineer. Ik ben zo’n vijftien jaar geleden bij Vanboxtel begonnen als programmeur en heb ook veel implementaties gedaan. Daardoor kan ik me goed inleven in de vraag van bijvoorbeeld de heftruckchauffeur bij de klant, en die weer vertalen naar een technische oplossing. Ik heb met zo’n beetje al mijn collega’s contact én ben veel op pad: die diversiteit vind ik het leukst.”

Ruud van Gastel - Medewerker klantbeheer

“Mijn werk is hartstikke dynamisch, er komt elke dag iets anders op mijn pad”

“De servicedesk is het middelpunt van de organisatie. Hier komen alle klantvragen en bijvoorbeeld storingsmeldingen binnen, maken we de planningen en coördineren we de taken van onze medewerkers. Het is hartstikke dynamisch, er komt elke dag iets anders op je pad. Tijdens het interne opleidingstraject, enkele jaren geleden, leerde ik programmeren, maar bemande ik ook één dag per week de servicedesk. Dat laatste trok me meteen. En dat is het fijne van Vanboxtel: ik gaf aan dat ik liever op de servicedesk dan op de softwareafdeling wilde werken, en dat was toen mogelijk. Inmiddels voer ik ook steeds meer implementaties uit. Er wordt bij Vanboxtel hard gewerkt, maar de sfeer is heel relaxed. Ik ken al mijn 150 collega’s goed en kan met iedereen lachen en praten.”

Sophie van Haandel - Medewerker servicedesk

“Geen dag is hetzelfde. Dat komt ook doordat we continu innoveren”

“Ik heb twee functies in één. Ik programmeer én implementeer. De ene dag zit ik in de kantoortuin te programmeren, een andere dag ben ik bij de klant. Zoals laatst bij een grote supermarktketen in België. Deze gebruikt al jaren onze Supply Chain Software en wilde deze uitbreiden met een bestelsysteem waarmee mensen online hun boodschappen kunnen doen. Ik heb het ontwerp uitgedacht en de software ontwikkeld, getest en bij de klant geïmplementeerd. Je bent bij Vanboxtel dus van a tot z bij de projecten betrokken. Ik werk hier nu ruim vijf jaar, maar geen dag is hetzelfde. Dat komt ook doordat we continu innoveren en ons eigen ontwikkelplatform blijven vernieuwen. Zo is onze software niet meer te vergelijken met vijf jaar geleden.”

Teun van de Hei - Software- en implementatie-engineer

“Ik leid zo’n dertig IT-projecten en werk daarbij nauw samen met collega’s”

“Als je interesse hebt in techniek kun je bij Vanboxtel alle kanten op. Ikzelf ben jaren geleden onderaan begonnen met bijvoorbeeld het installeren van pc’s. Maar je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen. Nu leid ik de complexere projecten. Op basis van de klantvraag en ons vooronderzoek bepaal ik welke oplossing we bij een klant gaan aanbieden. Is de klant akkoord met dit voorstel? Dan geef ik een interne kick-off van het project, knip het op in fasen en zet de juiste IT-engineers op de verschillende onderdelen. Tijdens het project ben ik het aanspreekpunt voor collega’s en de klant. Ik heb soms wel dertig IT-projecten tegelijkertijd onder mijn hoede. Het toverwoord is dan ook ‘loslaten’. Oftewel: vertrouwen op de expertise en knowhow van mijn collega’s.”

Thijs van Haandel - IT-engineer / projectleider

“Werkt een functionaliteit zoals de bedoeling is? Dan is dat mooi om te zien”

“Het blijft mooi om ons werk in de praktijk te zien. Dus als een functionaliteit die ik heb geprogrammeerd, ook echt werkt zoals het is bedacht. Elke klant is uniek, we spitsen onze soft- en hardware daar dan ook elke keer op toe. Stel je een mechanisch magazijn voor met drieduizend pallets erin. In het systeem ligt tot in detail vast waar elke pallet staat. En elke pallet kan met een druk op de knop volautomatisch worden verplaatst en op de vrachtwagen worden geladen. Ja, dat is gewoon mooi als dat werkt. Ik werk al meer dan 12,5 jaar bij Vanboxtel, maar er blijven altijd nieuwe technieken om te ontdekken. Daar krijg je alle ruimte voor. Zo kun je steeds beter worden in wat je doet.”

Wouter van der Bom - Software-engineer

Talent gezocht!

Werken bij Vanboxtel, iets voor jou?

Analytisch vermogen, nieuwsgierigheid, teamgeest en doorzettingsvermogen. Dat zijn pak ‘m beet de competenties die je nodig hebt om te slagen bij Vanboxtel. Wij zijn continu op zoek naar talent. Mensen die uitdagende vraagstukken niet uit de weg gaan, met plezier hun tanden ergens inzetten en pas loslaten als de oplossing op tafel ligt.

Ja, dat is iets voor mij! Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op