Klantcases

Castelein

Volautomatisch distributiecentrum met warehouse assets van Vanboxtel

Een totale opslagcapaciteit van 30.000 pallets. Met dat doel voor ogen bouwde logistiek dienstverlener Castelein een derde magazijn in België. Een warehouse van 12.000 vierkante meter groot, met centraal daarin een volautomatisch hoogbouwmagazijn van 30 meter hoog. Het is gebouwd pal naast de fabriek van Continental Foods. Zo kan Castelein als distributiepartner deze belangrijke klant nog beter van dienst zijn. Castelein vroeg Vanboxtel om het logistieke proces in het hypermoderne distributiecentrum in te richten.

Benieuwd hoe onze systemen jouw bedrijf verder helpen?Neem contact met ons op

Realtime inzicht in handmatige en automatische processen

Nieuwbouw en overhuizing zónder onderbreking van de logistieke processen brengt voor een distributiebedrijf risico’s met zich mee. Door te vertrouwen op de expertise van Vanboxtel heeft Castelein die risico’s tot het minimum weten te beperken. Nog tijdens de nieuwbouw werkten wij op afstand en op locatie om de Supply Chain Software toe te spitsen op de wensen en eisen van Castelein. Daarnaast stuurt het Warehouse Control System nu de logistiek aan. Zo zijn er naast truck- en handterminals stationaire scanners voor de automatische registratie van pallets. Het resultaat voor Castelein? Realtime inzicht in zowel de handmatige als automatische in-, op- en uitslag van goederen en in de voorraden. En dus snelheid en efficiency in de logistieke processen, wat zorgt voor kwaliteit en kostenbesparing.

Meer weten over deze case en gebruikte technieken

Wil je meer informatie over deze case en de diensten die we hebben ingezet? Neem gerust contact met ons op, dan beantwoorden wij je vragen.

Vanboxtel

Bekijk onze vacatures

Kom jij ook bij ons werken?

Persoonlijke ontwikkeling, een familiaire no-nonsense cultuur, technische innovatie en projecten met impact staan bij Vanboxtel centraal. Onze medewerkers zijn onderdeel van de Vanboxtel-familie. Zoals in elke familie zijn wij eerlijk en open tegen elkaar, maar staan we ook altijd voor elkaar klaar. Wanneer we hard moeten werken voor succes, maar ook wanneer we dit succes kunnen vieren. Dit draagt bij aan onze duurzame samenwerking.

Uitgelichte vacatures:

Vanboxtel