Klantcases

Delta Wines

SaaS, Voicepicking en EMCS: Delta Wines heeft volledig nieuw WMS

Met een goederenstroom van ruim 75 miljoen flessen per jaar is Delta Wines de grootste wijngroothandel in de Benelux. Gaat het om de logistiek, dan vertrouwt het bedrijf op het Warehouse Management Systeem van Vanboxtel. Wij vernieuwden het systeem van A tot Z. Software as a Service (SaaS), voicepicking en automatische accijnsafhandeling. En dat alles natuurlijk volgens de laatste security-eisen: Delta Wines is klaar voor de toekomst.

Benieuwd hoe onze systemen jouw bedrijf verder helpen?Neem contact met ons op

Relevante oplossingen bij deze klantcase

Met een headset door het magazijn

Niet alleen is de software nu volledig in de cloud, ook het orderpicken gaat er volledig anders aan toe. “Onze mensen maken nu gebruik van voicepicking. Zij lopen met een voice-vest door het magazijn en worden via voice gestuurd”, aldus warehousemanager Cor Stuut. “We zien nu al resultaat! De kwaliteit en snelheid zijn omhoog gegaan. En niet onbelangrijk: dankzij de headsets in plaats van scanners en papieren hebben onze orderpickers de handen vrij, wat erg handig is bij wijnflessen.”

Handmatige aangifte is verleden tijd

Ook de automatische accijnsafhandeling bespaart veel tijd en handwerk. Kwamen chauffeurs voorheen met een pak papier bij Delta Wines aan de poort en moest handmatig aangifte worden gedaan, volstaat nu een enkele vrachtbrief. De binnenkomende en uitgaande goederen zijn automatisch gekoppeld aan het Excise Movement and Control System (EMCS) van de Douane.

24/7 service

“De samenwerking met Vanboxtel en de implementatie verliepen bijzonder goed”, vertelt Marcel. “Onze vaste consultant bij Vanboxtel heeft ons enorm goed geholpen en was hier op alle belangrijke momenten, bijvoorbeeld tijdens het testen. Natuurlijk blijven we rekenen op de 24/7-service. Want hoe volautomatisch alles nu ook gaat, we blijven natuurlijk een groothandel en geen IT-bedrijf.”

Meer weten over deze case en gebruikte technieken

Wil je meer informatie over deze case en de diensten die we hebben ingezet? Neem gerust contact met ons op, dan beantwoorden wij je vragen.

Vanboxtel

Bekijk onze vacatures

Kom jij ook bij ons werken?

Persoonlijke ontwikkeling, een familiaire no-nonsense cultuur, technische innovatie en projecten met impact staan bij Vanboxtel centraal. Onze medewerkers zijn onderdeel van de Vanboxtel-familie. Zoals in elke familie zijn wij eerlijk en open tegen elkaar, maar staan we ook altijd voor elkaar klaar. Wanneer we hard moeten werken voor succes, maar ook wanneer we dit succes kunnen vieren. Dit draagt bij aan onze duurzame samenwerking.

Uitgelichte vacatures:

Vanboxtel