Carglass®
Klant quote

Overzicht, efficiency en een significante rendementsverbetering.

Klantcase: Carglass®

100% traceerbaarheid en logica in opslag

Ruim 1,2 miljoen autoruiten levert Carglass® jaarlijks uit. Best een uitdaging, zeker als je de gigantische hoeveelheid soorten en maten kent. Voor elke auto gelden gemiddeld zeven optionele ruiten. Welke het moet zijn, dat weet de servicemonteur pas ter plekke. Van de zeven ruiten komen er dus zes retour, en dan te bedenken dat sommige auto’s wel 25 opties kennen! Hoe stal, pick, verpak en vervoer je efficiënt zo veel ruiten met verschillende krommingen en specificaties? En dat in vier magazijnen, met al die retourafhandelingen en kwaliteitscontroles. Tijd voor een geavanceerd systeem.

Neem contact op voor meer informatie

Een logisch systeem voor opslag en transport

Het Warehouse Management Systeem (WMS) bracht niet alleen realtime inzicht, maar ook logica in de opslag, verpakking, pickflow en transport. Aan de hand van krommingen en formaten berekent het WMS eenvoudig het aantal ruiten dat op een locatie of in een transportkist past. Het systeem stuurt de pickers efficiënt door het nu logisch ingerichte magazijn. Dankzij de voice-instructie hebben de pickers beide handen vrij, waardoor zij snel en efficiënt kunnen werken. En net als Carglass® is Vanboxtel bovendien 24/7 bereikbaar voor service en onderhoud.

Meer rendement en overzicht

De cijfers spreken voor zich. Dankzij scanning kent Carglass® na implementatie een traceerbaarheid van 100%. En een significante rendementsverbetering in het pickproces: 13% bij ruiten en 18% bij de toebehoren. Er is ook voor het eerst goed zicht op de prioriteiten in replenishment. Niet voor niets hebben Carglass® en Vanboxtel het systeem ook in de filialen in Spanje en Portugal succesvol uitgerold.

Relevante oplossingen bij deze klantcase

Vanboxtel-WMS
Vanboxtel-WMS Lees meer
Voice
Voice Lees meer
Support/service
Support/service Lees meer

Meer weten over deze case en de gebruikte technieken?

Neem contact met ons op
Ontdek ook onze andere oplossingen

Ontdek ook onze andere klantcases

Van Dijck

Verregaande automatisering in AGF-distributiecentrum

Van Dijck

Van Dijck Groenteproducties levert vanuit Noord-Limburg een zeer breed assortiment van vollegrondsgroenten aan retailers en groothandels in Nederland en Europa. …

Meer over deze case

Cargo Service Europe (CSE)

Hoe hard CSE ook groeit, het WMS groeit mee

Cargo Service Europe (CSE)

Cargo Service Europe (CSE) in Oss maakte in korte tijd een flinke groei door. De logistieke dienstverlener heeft zo’n 55.000 …

Meer over deze case

Delta Wines

SaaS, voicepicking en EMCS: Delta Wines heeft volledig nieuw wms

Delta Wines

Met een goederenstroom van ruim 75 miljoen flessen per jaar is Delta Wines de grootste wijngroothandel in de Benelux. Gaat …

Meer over deze case

“Geen dag is hetzelfde en ik werk met veel verschillende mensen samen”

“In de rol van projectleider ben ik voor meerdere projecten verantwoordelijk. En ik ben dan bij alle fasen betrokken: van het opstellen van de planning tot de inrichting van het systeem. Terwijl mijn collega’s de software ontwikkelen, zorg ik dat de medewerkers van de klant straks met het systeem kunnen werken en dat alles volgens de projectplanning verloopt. Hierbij begeleid ik de klant bij testwerkzaamheden, en richt het systeem samen met de medewerkers stap voor stap in. Het leukste van mijn werk? Dat ik veel bij klanten over de vloer kom en met veel verschillende mensen samenwerk. Bovendien is geen dag hetzelfde: de ene dag ben ik op klantbezoek, de andere bereid ik de cursussen voor en weer een andere keer voer ik testwerkzaamheden uit.”

Joris Willems - Implementatie-engineer

Wil jij ook met ons werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures of vertel ons gewoon wat je in je mars hebt via vacature@vanboxtel.nl, stuur je cv mee en wie weet nodigen wij je uit voor een kennismaking en onze toetsdagen.

Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Ook uw producten volgen van grond tot mond? Of heeft u een ander vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is geen naam ingevuld
Er is geen bedrijfsnaam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Er is geen telefoonnummer ingevuld
Er is geen bericht ingevuld
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en algemene voorwaarden van Google.