Carglass®
Klant quote

Overzicht, efficiency en een significante rendementsverbetering.

Klantcase: Carglass®

100% traceerbaarheid en logica in opslag

Ruim 1,2 miljoen autoruiten levert Carglass® jaarlijks uit. Best een uitdaging, zeker als je de gigantische hoeveelheid soorten en maten kent. Voor elke auto gelden gemiddeld zeven optionele ruiten. Welke het moet zijn, dat weet de servicemonteur pas ter plekke. Van de zeven ruiten komen er dus zes retour, en dan te bedenken dat sommige auto’s wel 25 opties kennen! Hoe stal, pick, verpak en vervoer je efficiënt zo veel ruiten met verschillende krommingen en specificaties? En dat in vier magazijnen, met al die retourafhandelingen en kwaliteitscontroles. Tijd voor een geavanceerd systeem.

Neem contact op voor meer informatie

Een logisch systeem voor opslag en transport

Het Warehouse Management Systeem (WMS) bracht niet alleen realtime inzicht, maar ook logica in de opslag, verpakking, pickflow en transport. Aan de hand van krommingen en formaten berekent het WMS eenvoudig het aantal ruiten dat op een locatie of in een transportkist past. Het systeem stuurt de pickers efficiënt door het nu logisch ingerichte magazijn. Dankzij de voice-instructie hebben de pickers beide handen vrij, waardoor zij snel en efficiënt kunnen werken. En net als Carglass® is Vanboxtel bovendien 24/7 bereikbaar voor service en onderhoud.

Meer rendement en overzicht

De cijfers spreken voor zich. Dankzij scanning kent Carglass® nu een traceerbaarheid van 100%. En een significante rendementsverbetering in het pickproces: 13% bij ruiten en 18% bij de toebehoren. Er is ook voor het eerst goed zicht op de prioriteiten in replenishment. Niet voor niets hebben Carglass® en Vanboxtel het systeem nu ook in de filialen in Spanje en Portugal succesvol uitgerold.

Relevante oplossingen bij deze klantcase


Meer weten over deze case en de gebruikte technieken?

Neem contact met ons op
Ontdek ook onze andere oplossingen

Ontdek ook onze andere klantcases

GreenCo

Zeven locaties, één geautomatiseerd systeem

GreenCo

Greenco was de eerste teler in Nederland die snacktomaatjes, komkommertjes en mini-paprikaatjes presenteerde. Inmiddels zijn de bekers van Tommies en …

Meer over deze case

Romar Trading, Aruba

Geavanceerde app

Romar Trading, Aruba

Op de Carïben gaan de zaken anders dan wij hier gewend zijn. Afspraak is afspraak? Niet op Aruba. Daar komt …

Meer over deze case

Intersafe

Touchscreens brengen efficiency in complexe logistiek

Intersafe

Van veiligheidskleding en -schoenen tot helmen, gehoorbeschermers en zuurstofmaskers: Intersafe levert producten voor veiligheid op de werkplek. Op basis van …

Meer over deze case

“Geen dag is hetzelfde en ik werk met veel verschillende mensen samen”

“In de rol van projectleider ben ik voor meerdere projecten verantwoordelijk. En ik ben dan bij alle fasen betrokken: van het opstellen van de planning tot de inrichting van het systeem. Terwijl mijn collega’s de software ontwikkelen, zorg ik dat de medewerkers van de klant straks met het systeem kunnen werken en dat alles volgens de projectplanning verloopt. Hierbij begeleid ik de klant bij testwerkzaamheden, en richt het systeem samen met de medewerkers stap voor stap in. Het leukste van mijn werk? Dat ik veel bij klanten over de vloer kom en met veel verschillende mensen samenwerk. Bovendien is geen dag hetzelfde: de ene dag ben ik op klantbezoek, de andere bereid ik de cursussen voor en weer een andere keer voer ik testwerkzaamheden uit.”

Joris Willems - Implementatie-engineer

Wil jij ook met ons werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures of vertel ons gewoon wat je in je mars hebt via vacature@vanboxtel.nl, stuur je cv mee en wie weet nodigen wij je uit voor een kennismaking en onze toetsdagen.

Startende software-engineer

40 uur per week

Hoe stemmen we ons Warehouse Management Systeem zo goed mogelijk af op de processen en de wensen van de klant? Als software-engineer verzorg jij alle klantspecifieke softwareaanpassingen en -optimalisaties. Wil jij leren programmeren? Hou je van werk met variatie, uitdaging én zichtbaar resultaat? En ben jij iemand die zich voor …

Solliciteer direct

Medewerker servicedesk

40 uur per week

Het middelpunt van onze organisatie. Zo kunnen we jouw functie gerust noemen. Want op de servicedesk van Vanboxtel zorg jij elke dag opnieuw voor heldere en werkbare planningen, coördineer je de werkzaamheden van onze mensen en handel je meldingen van klanten af. En als degene die de telefoon aanneemt, ben …

Solliciteer direct
Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Ook uw producten volgen van grond tot mond? Of heeft u een ander vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is geen naam ingevuld
Er is geen bedrijfsnaam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Er is geen telefoonnummer ingevuld
Er is geen bericht ingevuld
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en algemene voorwaarden van Google.