Castelein
Klant quote

Nieuwbouw en verhuizing zonder onderbreking van de logistieke processen

Klantcase: Castelein

Volautomatisch ditributiecentrum met warehouse-assets van Vanboxtel

Een totale opslagcapaciteit van 30.000 pallets. Met dat doel voor ogen bouwde logistiek dienstverlener Castelein een derde magazijn in België. Een warehouse van 12.000 vierkante meter groot, met centraal daarin een volautomatisch hoogbouwmagazijn van 30 meter hoog. Het is gebouwd pal naast de fabriek van Continental Foods. Zo kan Castelein als distributiepartner deze belangrijke klant nog beter van dienst zijn. Castelein vroeg Vanboxtel om het logistieke proces in het hypermoderne distributiecentrum in te richten.


Neem contact op voor meer informatie

Koppeling van hard- en software aan mechanica

Het project bracht voor de engineers van Vanboxtel leuke uitdagingen met zich mee. Een deel van de opslag gebeurt volautomatisch via de nieuwste shuttles en kranen. Daarnaast zijn de processen en automatisering van Castelein en Continental Foods aan elkaar gekoppeld. Hoe mooi is het om samen met de verschillende partijen en leveranciers voor elkaar te krijgen dat soft- en hardware, mechanica én logistieke processen naadloos op elkaar zijn afgestemd. Ook de nieuwbouw maakte het project dynamisch. Door nauwe samenwerking met Castelein en de betrokken leveranciers, door heldere afspraken te maken en op de juiste manier aan te sturen, lukte het Vanboxtel om op de geplande datum live te gaan.

Realtime inzicht in handmatige en automatische processen

Nieuwbouw en overhuizing zónder onderbreking van de logistieke processen brengt voor een distributiebedrijf risico’s met zich mee. Door te vertrouwen op de expertise van Vanboxtel heeft Castelein die risico’s tot het minimum weten te beperken. Nog tijdens de nieuwbouw werkten wij op afstand en op locatie om de Supply Chain Software toe te spitsen op de wensen en eisen van Castelein. Daarnaast stuurt het Warehouse Control System nu de logistiek aan. Zo zijn er naast truck- en handterminals stationaire scanners voor de automatische registratie van pallets. Het resultaat voor Castelein? Realtime inzicht in zowel de handmatige als automatische in-, op- en uitslag van goederen en in de voorraden. En dus snelheid en efficiency in de logistieke processen, wat zorgt voor kwaliteit en kostenbesparing.

Relevante oplossingen bij deze klantcase

Vanboxtel-WMS
Vanboxtel-WMS Lees meer
Automatische identificatie
Automatische identificatie Lees meer
EDI
EDI Lees meer
Mechanisatie
Mechanisatie Lees meer

Meer weten over deze case en de gebruikte technieken?

Neem contact met ons op
Ontdek ook onze andere oplossingen

Ontdek ook onze andere klantcases

Dassy

Vanboxtel-WMS stuurt deels automatisch magazijn van Dassy aan

Dassy

Dassy ontwerpt, produceert én distribueert professionele werkkleding. Het bedrijf beheert ruim 800.000 artikelen en levert aan 1.350 verdelers in meer …

Meer over deze case

Delta Wines

SaaS, voicepicking en EMCS: Delta Wines heeft volledig nieuw wms

Delta Wines

Met een goederenstroom van ruim 75 miljoen flessen per jaar is Delta Wines de grootste wijngroothandel in de Benelux. Gaat …

Meer over deze case

Carglass®

100% traceerbaarheid en logica in opslag

Carglass®

Ruim 1,2 miljoen autoruiten levert Carglass® jaarlijks uit. Best een uitdaging, zeker als je de gigantische hoeveelheid soorten en maten …

Meer over deze case

Wil jij ook met ons werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures of vertel ons gewoon wat je in je mars hebt via vacature@vanboxtel.nl, stuur je cv mee en wie weet nodigen wij je uit voor een kennismaking en onze toetsdagen.

Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Ook uw producten volgen van grond tot mond? Of heeft u een ander vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is geen naam ingevuld
Er is geen bedrijfsnaam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Er is geen telefoonnummer ingevuld
Er is geen bericht ingevuld
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en algemene voorwaarden van Google.