Malanico Retail
Klant quote

De oplossing heeft 15 tot 20 procent meer efficiency in het pickproces gebracht

Klantcase: Malanico Retail

Inrichting van techniek, software en hardware

Noem een product op het gebied van voeding en apotheekbenodigdheden voor dieren, en Malanico Retail heeft het. Met meer dan 6.000 verschillende artikelen is Malanico de grootste distributiepartner voor Nederlandse en Belgische dierenspeciaalzaken, tuincentra, doe-het-zelfzaken en webshops. Het bedrijf schakelde Vanboxtel in voor de techniek, software en hardware.

Neem contact op voor meer informatie

Dynamische en complexe processen

De logistieke uitdagingen bij Malanico liegen er niet om. Het dynamische bedrijf is zowel groothandel als logistiek dienstverlener én draait web-orders voor retail klanten, rechtstreeks verzonden naar consumenten. Ook vinden er dagelijks grote crossdockstromen plaats: elke avond komen er vanuit klanten zo’n tweehonderd gepickte pallets binnen die in enkele uren weer door moeten naar andere klanten van Malanico. Daarnaast heeft het bedrijf een vriescel en fijnmazige producten in de voorraad. Aan Vanboxtel de uitdaging om de complexiteit van al die verschillende processen van in-, op- en uitslag en orderpicken te integreren tot één systeem en operatie.

Logische pickflow en meer efficiency

Vanboxtel richtte het warehouse van Malanico in met een, snel draadloos netwerk en hardware-accespoints. De Supply Chain Software vervangt de papieren picklijsten en zorgt via handterminals en voice-instructies voor een logische pickflow en een automatische koppeling van opdrachten. Via onze cursussen leerden de ruim twintig pickers met de nieuwe technieken en werkwijze om te gaan. Het resultaat voor Malanico? 15 tot 20 procent meer efficiency in het pickproces. En doordat alle stappen worden gescand en geregistreerd, heeft het bedrijf realtime inzicht in de verschillende processen, voorraden en manco’s.

Relevante oplossingen bij deze klantcase


Meer weten over deze case en de gebruikte technieken?

Neem contact met ons op
Ontdek ook onze andere oplossingen

Ontdek ook onze andere klantcases

Dassy

Vanboxtel-WMS stuurt deels automatisch magazijn van Dassy aan

Dassy

Dassy ontwerpt, produceert én distribueert professionele werkkleding. Het bedrijf beheert ruim 800.000 artikelen en levert aan 1.350 verdelers in meer …

Meer over deze case

Dobbe Transport

Alle systemen volledig in de cloud

Dobbe Transport

Alle systemen volledig in de cloud. En van a tot z bij de tijd op het vlak van logistiek, techniek …

Meer over deze case

Coenen Transport

Met het WMS lopen de processen in het geautomatiseerde magazijn op rolletjes

Coenen Transport

Een vijf keer zo groot magazijn, en toch hetzelfde aantal logistiek medewerkers. Het nieuwste magazijn van Districenter – onderdeel van …

Meer over deze case

Wil jij ook met ons werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures of vertel ons gewoon wat je in je mars hebt via vacature@vanboxtel.nl, stuur je cv mee en wie weet nodigen wij je uit voor een kennismaking en onze toetsdagen.

Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Ook uw producten volgen van grond tot mond? Of heeft u een ander vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is geen naam ingevuld
Er is geen bedrijfsnaam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Er is geen telefoonnummer ingevuld
Er is geen bericht ingevuld
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en algemene voorwaarden van Google.