Delta Wines
Klant quote

We zien nu al resultaat! De kwaliteit en snelheid zijn omhoog gegaan.

Klantcase: Delta Wines

SaaS, voicepicking en EMCS: Delta Wines heeft volledig nieuw wms

Met een goederenstroom van ruim 75 miljoen flessen per jaar is Delta Wines de grootste wijngroothandel in de Benelux. Gaat het om de logistiek, dan vertrouwt het bedrijf op het warehousemanagementsysteem van Vanboxtel. Wij vernieuwden het systeem van a tot z. Software as a Service, voicepicking en automatische accijnsafhandeling. En dat alles natuurlijk volgens de laatste security-eisen: Delta Wines is klaar voor de toekomst.

Neem contact op voor meer informatie

Van retail tot e-commerce

De wereld van wijn brengt logistieke uitdagingen met zich mee, vertelt ICT-manager Marcel Versluis. “We leveren wereldwijd, van enorme volumes aan retailers tot een enkel doosje voor een speciaalzaak. Binnenkort komt daar e-fulfilment naar particulieren bij. Daarbij maakt de accijnsafhandeling onze operatie complex. Tel daarbij op de snelle technologische ontwikkelingen én het feit dat we flink zijn gegroeid. Kortom, het werd tijd voor vernieuwing van het WMS.”

Met een headset door het magazijn

Niet alleen is de software nu volledig in de cloud, ook het orderpicken gaat er volledig anders aan toe. “Onze mensen maken nu gebruik van voicepicking. Zij lopen met een voice-vest door het magazijn en worden via voice gestuurd”, aldus warehousemanager Cor Stuut. “We zien nu al resultaat! De kwaliteit en snelheid zijn omhoog gegaan. En niet onbelangrijk: dankzij de headsets in plaats van scanners en papieren hebben onze orderpickers de handen vrij, wat erg handig is bij wijnflessen.”

Handmatige aangifte is verleden tijd

Ook de automatische accijnsafhandeling bespaart veel tijd en handwerk. Kwamen chauffeurs voorheen met een pak papier bij Delta Wines aan de poort en moest handmatig aangifte worden gedaan, nu volstaat een enkele vrachtbrief. De binnenkomende en uitgaande goederen zijn automatisch gekoppeld aan het Excise Movement and Control System (EMCS) van de Douane.

24/7 service

“De samenwerking met Vanboxtel en de implementatie verliepen bijzonder goed”, vertelt Marcel. “Onze vaste consultant bij Vanboxtel heeft ons enorm goed geholpen en was hier op alle belangrijke momenten, bijvoorbeeld tijdens het testen. Natuurlijk blijven we rekenen op de 24/7-service. Want hoe volautomatisch alles nu ook gaat, we blijven natuurlijk een groothandel en geen IT-bedrijf.”

Relevante oplossingen bij deze klantcase

Voice
Voice Lees meer
Vanboxtel-WMS
Vanboxtel-WMS Lees meer
Support/service
Support/service Lees meer
Accijns en Douane
Accijns en Douane Lees meer

Meer weten over deze case en de gebruikte technieken?

Neem contact met ons op
Ontdek ook onze andere oplossingen

Ontdek ook onze andere klantcases

Coenen Transport

Met het WMS lopen de processen in het geautomatiseerde magazijn op rolletjes

Coenen Transport

Een vijf keer zo groot magazijn, en toch hetzelfde aantal logistiek medewerkers. Het nieuwste magazijn van Districenter – onderdeel van …

Meer over deze case

Dassy

Vanboxtel-WMS stuurt deels automatisch magazijn van Dassy aan

Dassy

Dassy ontwerpt, produceert én distribueert professionele werkkleding. Het bedrijf beheert ruim 800.000 artikelen en levert aan 1.350 verdelers in meer …

Meer over deze case

Van Dijck

Verregaande automatisering in AGF-distributiecentrum

Van Dijck

Van Dijck Groenteproducties levert vanuit Noord-Limburg een zeer breed assortiment van vollegrondsgroenten aan retailers en groothandels in Nederland en Europa. …

Meer over deze case

Wil jij ook met ons werken aan soortgelijke projecten?

Bekijk onze vacatures of vertel ons gewoon wat je in je mars hebt via vacature@vanboxtel.nl, stuur je cv mee en wie weet nodigen wij je uit voor een kennismaking en onze toetsdagen.

Bekijk alle vacatures

Benieuwd wat Vanboxtel voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Ook uw producten volgen van grond tot mond? Of heeft u een ander vraagstuk? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is geen naam ingevuld
Er is geen bedrijfsnaam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Er is geen telefoonnummer ingevuld
Er is geen bericht ingevuld
Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en algemene voorwaarden van Google.